Cserépkályha, kandalló

2330

Kandalló építéssel foglalkozunk Dunaharasztiban, de a környező településeken is vállalunk akár cserépkályha építést is a lakosság részére. Különféle stílusokban vállaljuk a kandalló építést, nagy referenciáink között mindenki megtalálhatja a számára legin ...

Vállalom cserépkályhák, téglakályhák és kandallók építését, átrakását és javítását. Amennyiben azt már eldöntötte, hogy mindenképp lesz egy fatüzelésű fűtési módja, de nem tudja, hogy a kandalló vagy a cserépkályha mellett döntsön-e segítek Önnek a döntés ...

Kandalló, kandallóépítés, kandallóbetét Csömör

Sokan gondolják úgy, hogy egy kandalló nem csak arra van, hogy a gázfűtést kiváltsuk vele. Egy szép, jól megválasztott kandalló az szoba ékköve, meghatározza annak stílusát, hangulatát, Ön pedig a lángokban gyönyörködve kellemesen ellazulhat a napi hajsza ...

Most szeretne cserépkályhát vagy kandallót készítettni? Nézze meg oldalunkon a Pest Megyei kandallóépítéssel foglalkozó partnereink szolgáltatásait!

Az otthon melege, melegsége, nyugalma és meghittsége fokozható egy szép cserépkályhával, kandallóval vagy kemencével. A kellemes hőfokon kívül nyugtatólag hat érzékeinkre a pattogó tűz látványa és hangja.

Ha azt már tudjuk, hogy valamelyik fűtőtestet beszereltetnénk otthonunkba, de még nem tudjuk melyiket, akkor azoknak kis útmutatásként ajánlom a következő rövid ismertetőket!

Kemence: ajánlatos választani, ha a régi típusú parasztház fűtését kívánom megoldani. Kiváló sütésre és főzésre is, így elkészíthetjük benne a finom kenyeret, malacsültet, töltött káposztát. Érdemes akkor választani, ha van elég beépíthető tér hozzá a házban és beolvasztható az otthon stílusába. Viszonylag kevés tüzelőanyag kell ahhoz, hogy meleget varázsoljunk vele, s akár a kerti hulladékot, háztartási szemetet is elégethetjük benne, persze a hulladék anyagát mérlegelve. S végül, tény ami tény, időigényes. Rá kell szánni a kemencével történő fűtésre az időt, de aki egyszer megszerette, annak a későbbiekben ez már csak kikapcsolódás.

Cserépkályha: nem kell hozzá sok tüzelőanyag, így hát gazdaságos és hangulatos fűtést tesz lehetővé. Széles szín, forma és stílusvilág közül választhatunk, így az otthon hangulatához igazítható. Kényelmes, hangulatos téli estéket lehet vele varázsolni, amikor köré ül a család, vagy a hozzá építhető padra támaszkodva olvasunk. Nem csupán a falusias megjelenésével de modern kivitelben is kapható már. A klasszikus szögletes kialakításon kívül létezik több részből álló, henger alakú, széles választékban kapható színes csempékkel és motívumos csempékkel is.

Kandalló: azoknak ajánlott, akik szeretnék csodálni a tűz látványát. A meleg szempontjából nem túl hatékony, de közelében kellemes levegőt alakít ki percek alatt és akit a tűz ropogása, a lángok látványa megnyugtat, annak elegendő ez az élmény is. Típusait tekintve, van:
 

  • hagyományos fatüzelésű: hátránya, hogy a nagy hőt egy helyiségben adja le s körülötte hirtelen sugároz nagy mennyiségű hőt.
  • légfűtéses kandalló: az általa felmelegített hőt, akár másik szobába is átvezethetjük.
  • pellet tüzelésű kandalló: legnagyobb előnye az, hogy környezetbarát, valamint ezzel a megoldással függetleníthetjük magunkat a gázfűtéstől. Viszont a hozzá szükséges pellet nem költséghatékony fűtőanyag.
  • vízteres kandalló: ez egy technikai újdonság. Magában egyesíti a vegyes tüzelésű kazán és a fatüzelésű kandalló előnyeit. Hátrányának tudható be a magas ár, és a munkaigényesség, míg összekötik a központi fűtés csöveivel. Vízteres elnevezése abból adódik, hogy a lángok egy víztartály vesznek körbe, ezzel ellátva a háztartás melegvíz szükségletét és a központi fűtést.
  • elektromos kandalló: ahol nincs kéményépítésre lehetőség, így hát biztonságosan használható panellakásban. A hangulatra épül a funkció, mivel hamis farönkök és lángok szimulálják a valódi tüzet.


Remélem ezzel a kis összefoglalóval sikerült segítenem. További segítséget, szakszerű leírást és információkban gazdag weboldalakat kínálnak azok a pest megyei cégek oldalunkon, melyek a kemencék, cserépkályhák és kandallók építésével és forgalmazásával foglalkoznak! Válogasson a pest megyei kandalló építők, cserépkályha készítők közt.

© 2015 Awacs Design és Reklámiroda Kft. Minden jog fenntartva.

Kategóriák