Kaputechnika

A kényelmes otthon elkezdődik már a bejáratnál. Éppen ezért folyamatosan fejlesztik és újra gondolják a már elkészített kaputechnikai megoldásokat, hogy azok egyre jobbak és biztonságosabbak legyenek. A kényelmünk ott kezdődik, hogy ha szakad az eső, vagy elegáns ruhában vagyunk, netán sietünk, nem kell kiszállni a kocsiból, hogy előbb ki majd bezárjuk a kaput. A mai modern kaputechnikai vívmányok között olyan kerítések szerepelnek, amiket rádiótávirányítással, kódtasztatúrával vagy akár teljesen automatikusan is működtethetünk. 

Az automatizált kapuk, kerítések több változatban is igényelhetőek, attól függően, hogy milyenek a terep körülményei, gondolok itt a hely nagyságára, ahova tolódni tud a kapu. Ennek függvényében választhatunk nyílókaput vagy tolókaput. Ha épp pest megyei kaputechnikával foglalkozó céget keres, tekintse meg az oldalunkon hirdető kapus cégek szolgáltatásait és termékkínálatát.

A nyílókapu: lehet egy illetve kétszárnyas, a helyszín adottságaitól függően. A két szárny előnyösebb talán abból a szempontból, hogy hamarabbi bejutást tesz lehetővé és persze kevesebb helyet foglal nyílásnál.

A tolókapu: ezen kapu mellett jól ki lehet használni a helyet, ugyanis közvetlenül mögé már lehet állni, mivel oldalra tolódik nyílásnál, egy vonalban haladva. Ezt egy rögzített sínen teszi, görgők segítségével. Ez a típus helytakarékos, így ajánlott kisebb méretű kertbe, mivel merőlegesen nem igényel helyet.

Az úszókapu: készül motoros és motor nélküli kivitelben is. Ez a legidelálisabb kényelmi szempontból, viszont ez igényli a legtöbb helyet is. Az úszókapunál nincs rögzített sín, csupán rögzített görgőkön halad, így a sínbe került kavicsok nem tudják akadályozni a haladását.

A kaputechnikai vívmányokon kívül készíttethetünk hagyományos betonkerítést, terméskőből készült kerítést, fából készültet vagy kovácsoltvas stílusút valamint ezek keveréke is esztétikus és praktikus megoldást nyújthat.

A házhoz, biztonsághoz és kényelemhez igazodva tehát többféle úton el lehet indulni, hogy a hagyományos vagy modern kerítések palettáját nézzük-e. Ezen írással tájékozódásukat szerettük volna szélesíteni, mely a teljesség igénye nélkül mutatja be a mai piacon fellelhető megoldásokat. Oldalunk ezen kategóriájában olyan pest megyei cégek hirdetnek, akik az adott irányvonalon profi kerítéseket, kaputechnikát ajánlanak.

© 2015 Awacs Design és Reklámiroda Kft. Minden jog fenntartva.

Kategóriák